Hverdagen endret seg brått i mars, og i takt med utviklingen i samfunnet har også Aircontacts arbeidsoppgaver endret seg de siste ukene og månedene. Normale charterflyvninger er naturligvis betydelig redusert, men vi ser samtidig at det fremdeles er behov for å chartre fly.
Aircontact har de siste månedene bistått myndigheter og reiseoperatører med å få folk hjem fra alle verdens hjørner. I tillegg har flere bedrifter hatt behov for å sende medarbeidere med fly både innenlands og utenlands, blant annet i forbindelse med mannskapsbytte. Dette er for tiden vanskelig å løse med rutefly.
Noen av fordelene man oppnår med å benytte charter i disse tider er:

  • Mulighet for å komme fra A til B – mens ruteflytilbudet er redusert er det mulig å komme seg direkte fra avreisested til ønsket destinasjon.
  • Unngå transitt – ved å leie fly unngår man transitt, og man slipper unødvendige mellomlandinger hvor man skal oppholde seg i transittområder med mye mennesker.
  • Smitteverntiltak – Aircontact har jobbet tett med flyselskapene for å sikre at alle har tilfredsstillende smitteverntiltak. I tillegg har vi på flere flyvninger også hatt en tett dialog for å imøtekomme ytterligere smitteverntiltak som kunden måtte ønske.

På grunn av COVID19-restriksjoner er det ekstra krevende å sette opp flyvninger, og det gjelder derfor å tenke utenfor boksen for å finne gode, kostnadseffektive løsninger. Sikkerhet og smittevern har stått i fokus, og vi har klart å finne løsninger for alle som har tatt kontakt. En ekstraordinær tid krever ekstraordinær innsats, og vi takker kunder og samarbeidspartnere for gode løsninger.
Vi håper situasjonen snart normaliserer seg, og vi snart kan fly med dere alle igjen.
Om dere har spørsmål eller trenger råd, er det helt uforpliktende å kontakte oss på brokers@aircontact.com eller +47 2292 5550