- Aircontact er Nordens største flymegler. Årlig arrangerer vi over 1.500 ad-hoc charterflyvninger, forteller salgssjef Claus Arvin.
Når man leier et charterfly gjennom Aircontact, blir flyvningen skreddersydd etter kundens behov. 

Spørger du de erfarne fly mæglere i Aircontact, kan det ofte betale sig at leje fly, fordi fordelene er så mange:

  • Kunden bestemmer selv afgangstiden.
  • Gruppen får egne, dedikerede check-in pulte, hvor firmaets navn og logo er opført.
  • Det er muligt at lave navnebytte helt frem til check-in.
  • Kunden har flyet helt for sig selv, og det er muligt at brande virksomheden ombord, med nakkeservietter, og i nogle tilfælde logo på flyet.
  • Catering kan specialiseres, helt efter eget ønske.
  • Skal man på kick-off eller konference kan man starte første foredrag om bord på flyet. Vil man hellere have en fest om bord, har Aircontact også erfaring med DJ på ombord.
  • I nogen tilfælde kan det også arrangeres at passagerer kan køres direkte med bus til og fra flyet. På den måde undgår man helt at skulle forbi terminalen for at checke-in.
  • Man flyver direkte til ønsket destination uden at skulle skifte fly undervejs.
Mulighed for branding ombord

- Afhængig af størrelsen på charterflyet er det ofte muligt at benytte en mindre lufthavn, som ligger nærmere den ønskede destination. Der er langt flere lufthavne i Europa, end de som bruges til normal rutetrafik.

At flyve direkte til en lufthavn som ligger nærmere destinationen, kan bidrage til at reducere omkostningerne, specielt for større grupper, når skjulte omkostninger som hotel, lang bustransport, måltider og tabt arbejdsfortjeneste regnes med. 

Charter AC CJM

Hvordan er priserne sammenliget med rutefly?

Selv om fordelene er mange ved at chartre fly og at det ofte kan være billigere når du indregner besparelse i tid, er flymæglerne i Aircontact fuldt ud klar over at de løsninger de tilbyder, bliver sammenlignet med rutefly. Skal man derfor lave en direkte sammenligning med gruppebookinger på rutefly, skal man som hovedregel op i 100+ passagerer. 

- Priserne på charterfly afhænger meget af tilgængeligheden i markedet, og denne kapacitet er naturligvis lavere i højsæsonen fra maj til september. Jo tættere man kommer på højsæsongen, jo højere bliver priserne. I Aircontact anbefaler vi derfor at man booker så tidligt så mulig, mens der stadig er mange ledige fly.
Selvom man ofte skal op i 100 pasagerer, for at man kan begynde at sammenligne med priser på rutefly, får Aircontact mange bookinger på mindre flytyper også, alt fra business jet med 6-14 sæder op til fly i størrelsen 19-80 sæder. 

- Sædeprisen på mindre flytyper er ofte lidt højere, men mange firmaer, og eksempelvis sportsklubber, er villige til at betale en lidt højere sædepris for at have den fleksibilitet de får med et chartefly. Mange destinationer kan også være meget besværlige at nå med rutefly, og kan i værste fald kræve 2-3 flyskift for at nå destinationen, siger salgschefen.

Aircontact sikrer dig det bedste tilbud og den bedste service

Med sine 1.500 flyvninger i året, har Aircontact den største volume af ad hoc-flyvninger i Norden. Den store volume  gør at Aircontact kan tilbyde kunderne de bedste priser og fordele.

- Hvis i booker et charterfly igennem Aircontact, får i den samme kontaktperson og personlige service 24/7 igennem hele processen. Vores fornemste opgave er at sikre høj kvalitet i alle led, og sørge for at du som kunde, kan koncentrere dig om andre elemeter ved grupperejsen, fortæller Arvin, og fortsætter:
- Vores mål, er at sikre at vores kunder har succes i sine markeder, uanset segment. Dette kan vi gøre ved at levere charterfly-løsninger med fokus på sikkerhed, kvalitet, lav responstid og skræddersyede løsninger.

Claus Arvin[1]
Salgschef Claus Arvin

Aircontacts otte flymæglere har lang erfaring inden for branchen, og har en varieret baggrund fra rejsebureau, flyselskab, shipping, forsvar og humanitært arbejde. 

- Vores motiverede og højt kvalificerede ansatte, arbejder døgnet rundt for at nå vores mål, som er at overstige vores kunders forventninger til os. Som kunde har du den samme kontaktperson igennem hele forløbet, og Aircontact er til stede ved check-in, eller med på flyvningen, hvis det er nødvendigt.  Vi mener, at netop vores team har det lille ekstra, som skal til, for at levere det kunden forventer, og mere til, siger salgschefen.

Et af verdens ældste

Aircontact blev stiftet i 1962, og er et af verdens ældste flymægler virksomheder. Selskabet har sit hovedsæde i Oslo, dertil også kontorer i København, Stockholm og Stavanger. Aircontact er 100 procent ejet af Aircontact Group AS.

- Vores hovedfokus har i alle år været på Skandinavien og Norden, men vi opererer i dag på alle kontinenter, fortæller Arvin.
Aircontact har siden opstarten i 1962, haft gode resultater og har bygget en solid kapitalbase op. Dette giver jer som kunde en sikkerhed, for at vi gennemfører og overholder vores forpligtelser. 
Aircontact er også ISO9001 certificeret, og dette betyder at de hvert år bliver revideret og kvalitetssikret af Bureau Veritas

Flymeglere
Administrerende direktør Ulf Gregersen og Senior flymægler Daniel Carey