Dette skyldes forsinkelser i leveransen av nye fly fra både Boeing og Airbus, samt planlagt vedlikehold av alle A320 neo-motorer fra Airbus frem til 2024. Denne vedlikeholdsstansen vil redusere markedskapasiteten betydelig, og dette vil være gjeldende frem til 2026.

For å sikre tilstrekkelig kapasitet på charterfly for grupper, er det lurt å forstå når det er mest hensiktsmessig å forespørre om kapasitet. For de mest populære reisemånedene, som for eksempel september, kan det være nødvendig å være ute i god tid. Ta gjerne kontakt mer enn et år i forveien, for å sikre booking hos flyselskaper som vet at de har tilgjengelig kapasitet. Alternativt kan det være lurt å vente til flyselskapene har fullført sine sommerplaner, slik at de vet hvilken kapasitet de har tilgjengelig. Dette skjer ofte i perioden desember-februar. Kapasiteten som er tilgjengelig i mellomtiden, kan ofte være priset høyt.

På grunn av den begrensede tilgjengeligheten av kapasitet på markedet, ser vi generelt sett et høyere prisnivå. Disse utfordringene krever at vi som flymegler må være enda smartere og tenke mer tredimensjonalt enn tidligere for å finne de riktige løsningene. Aircontact har et stort nettverk av flyselskaper som vi samarbeider med, og vi jobber hver dag for å få tilgang på den mest optimale kapasiteten. For å kunne tilby den mest optimale løsningen i et marked hvor kapasiteten er presset, kan vi for eksempel sette sammen to forskjellige flyselskaper, ett for utreise og ett for hjemreise.

Uansett, vi i Aircontact finner alltid en løsning.